Dalyan Gezilecek Yerler
*Küçük notlar
Şehir Hakkında; Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan Dalyan, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’i birleştiren bir kanal üzerinde yer alıyor. Fethiye ve Marmaris arasında kalan Dalyan, yemyeşil ormanları, tertemiz ve masmavi denizi, el değmemiş doğası ve tarihi yapılarıyla her zaman farklı bir atmosfere sahiptir. Kış aylarında 5 bin nüfusa sahip bir kasaba olan Dalyan, yaz aylarında nüfusu bir hayli artıyor ancak yine de sakinliğini korumayı başarıyor.
Kaç Günde Gezilir; Dalyan’ı 2 günde gezebilmeniz mümkün.
Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Her mevsim ziyarete uygun bir yer olan Dalyan’ın deniz sezonu, Nisan ayından Kasım ayına kadardır. Ayrıca Caretta Caretta Kaplumbağaların yumurtalamasına denk gelmek isterseniz, Haziran-Temmuz ayları arasında gelebilirsiniz.
Havalimanı Merkez Ulaşımı; Dalyan’a en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı’dır ve Dalyan ile arasında yaklaşık 28 km vardır. Dalyan merkeze en kolay taksilerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun dışında, bir araç kiralayabilir ya da transfer hizmeti ile merkeze ulaşabilirsiniz.
*En Popüler Yerler
-Plajlar
1.İztuzu Plajı
Burası neresi? İztuzu Plajı, 4,5 km uzunluğuna sahip ve o kadar iyi korunmuş ki, sahil boyunca ne bir otel ne de bir ev inşa edilmiş. Deniz suyu ile tatlı su arasında nadir bulunan plajlardan birisidir. Plaja Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bırakmasından dolayı, plajın ismi ‘’Kaplumbağa Plajı’’ olarak da adlandırılmakta.
Neden gitmeliyim? Plajın batı tarafında yer alan Dalyanağzı Plajı’na teknelerle, doğu tarafında yer alan İztuzu Plajı’na karayoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu her iki kısımda farklı özelliklere sahip olmasıyla biliniyor. Kumsalın orta kısmı ise, el değmemiş yapısıyla sizlerin ziyaretini bekliyor. Altın sarısı kumlarıyla sizleri kendine hayran bırakacak plaj, 2008 yılında Avrupa’nın en iyi açık alanı ve 2011 yılında Avrupa’nın en iyi plajı ödüllerini almıştır.
Uyarı! Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtaları plajda yer aldığı için, çevrede gürültü yapmak ve ışık yakmak yasaktır. Zaten plaj, bu yüzden erken saatlerde kapatılıyor. Ayrıca yürürken zarar vermemeniz için, yumurtaların olduğu bölgeler sürekli olarak işaretlenir. Aynı zamanda plajda, yaralı kaplumbağaları tedavi etmek için de bir hastane yer alıyor.
- Adres: Çandır, 48800 Ortaca/Muğla
- Çalışma saatleri: 08.00 – 20.00
- Yol tarifi al >
-Kaplıcalar
2.Sultaniye Kaplıcaları
Burası neresi? Köyceğiz’de yer alan Sultaniye Kaplıcaları, her yıl yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret ediliyor. Bu sırrı neye borçlu dersiniz? Tabii ki binlerce yıllık geçmişe sahip şifalı sularına! Mineral değerleri yüksek ve ideal sıcaklığa sahip olan suları ile, Türkiye’de bulunan en nadir kaplıcalardan biridir. Aynı zamanda Türkiye’nin en yüksek radyoaktivitesine sahip olan kaplıcaya, özel araç dışında, Köyceğiz’den, Dalyan’dan, Ekincik’ten günübirlik dolmuş motorlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca tekne turlarının bazıları buraya uğrayarak mola verdiği için, bu şansı da değerlendirebilirsiniz.
Neden gitmeliyim? Şimdi gelelim bu suların faydalarına… 39 derece sıcaklığa sahip olan kaplıcanın suyu; kalsiyum klorür, kalsiyum sülfat, kalsiyum sülfür ve radon içeriyor. Kaplıcanın, romatizmaya, böbrek ve idrar yolları hastalıklarına, metabolizma bozukluklarına, cilt ve kadın hastalıklarına, bel ağrılarına, ruhi yorgunluklara ve daha pek çok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Ayrıca kaplıcadaki büyük banyonun yanından çıkan kaynak suyun içildiğini ve çeşitli iç hastalıklarına iyi geldiğini ekleyelim.
Kaçırmayın! Kapalı ve açık havuzlarında yer alan şifalı suların yanı sıra çamur banyosuyla da oldukça ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Aynı zamanda kaplıcalarda konaklayacağınız kiralık odalar da bulunuyor. Dilerseniz, konaklayarak daha fazla vakit geçirebilirsiniz.
- Adres: Ekincik, 48800 Köyceğiz/Muğla
- Çalışma saatleri: 07.00 – 22.00
- Telefon: (0252) 266 00 77
- Giriş ücreti: 4₺
- Yol tarifi al >
-Seyir Ve Manzara Noktaları
3.Radar Tepesi
Burası neresi? Dalyan’ı kuş bakışı seyredebileceğiniz bir yerdir Radar Tepesi… İztuzu Plajı’nı, Dalyan beldesi ve Kanalı’nı, Köyceğiz Gölü’nü ve daha birçok noktayı bu tepeden görebilirsiniz. Bu yüzden, kesinlikle Dalyan gezilecek yerler listesinde yerini almalı!
Radar Tepesi’ne, ne yazık ki herhangi bir toplu taşıma aracıyla gidilmiyor. Özel aracınızla ya da taksilerle gidebilmeniz mümkün ancak yollar kötü olduğu için bunu da çok tavsiye etmiyoruz. Bunun için, merkezde günlük tur satan acentelerden jeep safari programlarından yararlanabilirsiniz.
Neden gitmeliyim? Her zorluğa rağmen, bu tepeye ulaşıp manzarayı gördüğünüzde tüm bunlara değeceğini anlayacaksınız. Gün batımını seyredebilir ve o esnada harika fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Dalyan’ın tüm doğal güzelliğine şahit olmak için, bir an önce yola koyulun!
*Doğa İçinde Gezilecek Yerler
-Yeşil Alanlar/Parklar
4.Köyceğiz Sığla Ormanı
Burası neresi? Köyceğiz’de yer alan Sığla Ormanları, dünyada sadece burada görebileceğiniz bir alandır. Zaten Köyceğiz’in en önemli özelliklerinden biride buraya ev sahipliği yapmasıdır. Yıllar geçtikçe ormanlar azalsa da, günümüzde hala korunmaya çalışılıyor ve varlığının devam etmesi için sürekli etkinlikler yapılıyor. Dalyan’a 10 dakika uzaklıkta olan bu alanın, bisiklet yolları ve trekking rotaları da mevcuttur. İşaretlenen bu yollardan birini tercih ederek ya da araçla patika yolları takip ederek kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Neden gitmeliyim? Muğla coğrafyasında yetişen endemik bir ağaç türü olan Sığla, Fethiye’nin Yanıklar Köyü’nde de görebileceğiniz bir ağaçtır. Rodos ve Kıbrıs’ta da bulunduğu söylense de, Türkiye’nin biyolojik çeşitliliğini ve zenginliğini gözler önüne seren tek yer Köyceğiz’deki Sığla Ormanları’dır. Ağacın gövdesinden elde edilen reçineler, eczacılık ve parfümeride yüzyıllardır kullanılıyor. Yaraları hızlı bir şekilde tedavi etme gibi bir özelliği de var.
- Adres: Gülpınar, Atatürk Kordonu, 48800 Köyceğiz/Muğla
- Yol tarifi al >
-Koylar
5.Ekincik Koyu
Burası neresi? Köyceğiz’in Ekincik Köyü’nde yer alan Ekincik Koyu, hem yerleşim yeri hem de eşsiz güzelliğe sahip bir koydur. Hatta aynı isimle bir plaja da ev sahipliği yapmakta. Koyun en önemli özelliklerinden biri, tekne turları için bir durak noktası olmasıdır. Dalyan geziniz sırasında, mutlaka günübirlik tekne turlarına katılın ve İztuzu Plajı’na, Kaunos Antik Kentine, çamur banyosuna gidin! Ayrıca Kaunos Antik Kenti’ne, Candır Köyü üzerinden trekking yaparak gidebilirsiniz ancak Ekincik-Candır Köyü arasındaki yolu iyice öğrenir ya da rehber tutarsanız.
Neden gitmeliyim? Yine Caretta Caretta Kaplumbağalarının yumurtladığı bir yer olan koy, zeytin ve çam ağaçları arasında kalmış, harika noktalardan biridir. Hem karadan hem denizden kolaylıkla ulaşım sağlanıldığı için, yerli ve yabancı pek çok turistin uğrak noktasıdır. Geldiğinizde, günübirlik olarak denizi kullanabilir ya da içerisindeki tesislerde konaklama ihtiyacınızı karşılayarak daha uzun süre kalabilirsiniz. Sakin ve huzur dolu bir gün geçirmek için kesinlikle Dalyan gezilecek yerler listenizde olmalı! Ayrıca restoranlarından da lezzetli menülerin tadına bakmayı unutmayın! Dahası gelirken piknik malzemelerinizi yanınızda getirin, çünkü koyun piknik alanlarına bayılacaksınız.
6.Kargıcak Koyu (Bacardi Koyu)
Burası neresi? Dalyan merkeze 15 km uzaklıkta yer alan Kargıcak Koyu, çoğu kimse tarafından bilinmiyor. İztuzu Plajı ile Aşı Koyu arasında kalan koy, yerel halk tarafından ”Kara Salih” olarak da adlandırılıyor. Koya gitmek için iki alternatifiniz var: ya tekne ile gideceksiniz ya da özel aracınızla. Tekne dediysek, tekne turları düzenlenmiyor maalesef. Ancak İztuzu yakınlarında yer alan teknelerden birinin sahibi ile konuşarak, sizin için özel bir tur ayarlamasını isteyebilirsiniz. Toplu taşıma araçları koya gitmediği için, Radar Tepesi’nin yolunu kullanarak ulaşabilirsiniz. Yolları bozuk olsa da, buna değeceğini gittiğinizde anlayacaksınız.
Neden gitmeliyim? Bakir kalmış nadir güzelliklerden biri olan Kargıcak Koyu, denizinin tertemiz olmasıyla sizi etkisi altına almayı başaracak. Yemyeşil bir alanla çevrelendiği için, koyda doğa yürüyüşleri de yapabilirsiniz. İçerisindeki tesisten hem yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabilir hem de hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca hemen yanında yer alan Bacardi Koyu’na, yüzerek, kanoyla ya da tepedeki patika yolu yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Hatta bazı tur tekneleri de burada kısa mola verebiliyor.
Uyarı! Denizi taşlı ve çabuk derinleşebiliyor. Bu yüzden dikkat etmenizde fayda var.
7.Aşı Koyu
Burası neresi? Dalyan’a yaklaşık 20-25 km uzaklıkta konumlanan Aşı Koyu, kalabalıktan uzak, sessiz, sakin bir koydur. Gürültüyü ve kalabalığı sevmiyorsanız, yemyeşil çam ağaçları ve doğayla iç içe olmasıyla, burası tam da size göre! Koyun en önemli özelliğinden biri, şemsiyelerin dip dibe olmamasıdır. Bir diğer özelliği ise, denizdeki iskelenin, daha açıklardan denize girilmeyi sağlamasıdır. Dilediğiniz gibi, iskeleden denize atlayabilirsiniz. Bu fırsatı kaçırmayın!
Neden gitmeliyim? Koyun berrak denizi o kadar sakin ve sığdır ki, bu yüzden aileler çoğunlukla burayı tercih etmektedir. Tekne ve yatların da sık sık uğradığı koyun içerisinde, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız bir işletme mevcut. Gün boyunca işletmenin hizmet ve olanaklarından yararlanabilir ya da ihtiyaçlarınızı kendiniz giderebilirsiniz. Çam ağaçlarının altında piknik masaları yer alıyor ve istediğiniz gibi burada yemek yiyebilir, piknik yapabilirsiniz. Ayrıca dalış meraklılarının buraya gelmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü koy muhteşem bir su altı dünyasına sahip!
- Giriş ücreti: Otopark: 25₺
-Göller
8.Sülüngür Gölü (Sülüklü Göl)
Burası neresi? Köyceğiz Gölü’nü Akdeniz’e bağlayan Köyceğiz-Dalyan Lagün Sistemi’nin bir parçası olan Sülüngür Gölü, muazzam bir görüntüye sahiptir. Dalyan’a, İztuzu Plajı’na ve Radar Tepesi’e giderken hep bu gölün etrafında gezmiş oluyorsunuz. Sülüngür Gölü, bir diğer adıyla da bilinen Sülüklü Göl, çam ormanlarıyla kaplı bir kıyıya sahip olmasıyla adeta doğayla iç içe bir yerdir.
Neden gitmeliyim? Uzunluğu 2 km, genişliği ise 1,5 km olan gölde, gün batımınını seyredebilir ve romantik dakikalar yaşayabilirsiniz. Gölün kenarındaki banklarda oturarak, yanınızda getirdiğiniz malzemelerle güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek olarak, gölde yer alan piknik alanlarında oturup doyasıya piknik yapıp, vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca doğa yürüyüşleri yapabilir ve bisiklete binebilirsiniz.
9.Köyceğiz Gölü
Burası neresi? Fotoğraf ve doğa tutkunlarının bir numaralı adresi olan Köyceğiz Gölü, dört mevsim ayrı bir manzaraya sahip. Doğal güzelliği ile birlikte tarihsel yapıtlarıyla da göz dolduran göl, herkesi kendine hayran bırakıyor ve bu nedenle birçok turist tarafından ilgi görüyor.
Neden gitmeliyim? Köyceğiz Gölü’nde; sörf, yelken, kürek gibi su sporları yapabilir ya da gün batımında sandal gezisine çıkabilirsiniz. Gün batımında, sandal gezisi yaptığınızı bir düşünün… Kim bilir ne harika fotoğraflar yakalarsınız! 🙂 Tüm bunların dışında, gölün kenarında balık tutabilir, tekne turlarına katılabilir, gölün çevresinde doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Etrafı dağlarla çevrili, günlük ve çam ormanlarıyla kaplı olan Köyceğiz Gölü, olağanüstü bir noktadır.
-Şelaleler
10.Yuvarlakçay
Burası neresi? Türkiye’nin yeryüzü cenneti, Muğla’nın ise soğuk cenneti olarak anılan Yuvarlakçay, Dalyan merkeze yarım saatlik bir mesafede yer alıyor. Suyunun yuvarlanarak akmasından dolayı bu ismi alan Yuvarlakçay, ferah bir havaya ve buz gibi sulara sahiptir. Çayın üzerinde yer alan salıncakla oldukça popüler olan yere, yaz aylarında sırf fotoğraf çekmek için bile gelenlerin olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca sıcaklardan kaçıp, serinlemek için de sıklıkla ziyaret edildiği bir gerçektir.
Neden gitmeliyim? Etrafındaki restoranlarda güzel bir kahvaltı ya da akşam yemeği yiyebilirsiniz. Çay üzerine kurulmuş olan çardaklarda ise, mangal yakıp piknik yapabilir ya da sadece soğuk suyunda yüzmeyi tercih edebilirsiniz. Salıncakta sallanarak, fotoğraf çekmeyi de ihmal etmeyin. Kalabalıktan ve gürültüden kaçıp, tüm stresinizi atacağınız bir yer olan Yuvarlakçay’ı, gezi rotanıza eklemeyi unutmayın!
Uyarı! Hafta sonu çok kalabalık olacağı için, hafta içi gelmenizi tavsiye ediyoruz. Yalnız hafta içi de, oldukça erken saatlerde gelin, öğleden sonra birden kalabalıklaşıyor.
11.Toparlar Şelalesi
Burası neresi? Köyceğiz’de yer alan Toparlar Şelalesi, sıcak yaz günlerinde serinlemek için tercih edilen bir diğer alternatiftir. Su hacmi mevsimsel olarak değişse de, şelale hiçbir zaman kurumaz ve sürekli akmaya devam eder. Ancak şelalenin daha gür aktığı zamanları öğrenmek ve buna göre gelmek isterseniz, bunun ilkbahar aylarında gerçekleştiğini belirtelim. Mart, Nisan ve Mayıs aylarından, size hangisi uygunsa tercih edin ve gelin!
Neden gitmeliyim? Şelalenin aktığı kısımda küçük ve doğal bir göl yer alıyor ve bu gölde dilediğiniz gibi yüzebiliyorsunuz. Aynı zamanda ağaca bağlanan ipten sallanarak atlayıp, saatlerce eğlenebilirsiniz. Hatta ipten atlarken, bu anı değerlendirmeyi unutmamalısınız! Yalnız değilseniz yanınızdakilerden, tek başınaysanız herhangi birinden sizin fotoğrafınızı çekmesini isteyebilirsiniz.
Kaçırmayın! Toparlar Şelalesi’nde, trekking ve kamp yapabileceğiniz alanların olması mükemmel olsa gerek. Aynı zamanda burada piknik ve doğa yürüyüşleri de yapabilirsiniz. Doğal bir güzelliğe sahip olan şelalede, harika zamanlar geçireceğiniz aşikar…
Uyarı! Şelale, çok popüler olmasına rağmen içerisinde herhangi bir işletme bulunmuyor. Bu yüzden buraya gelirken, yanınıza ihtiyacınız duyacağınız eşyalar ve yiyecek-içecek gibi temel şeyleri almalısınız. Unutmadan, erken saatlerde gelmeye bakın, öğleden sonra çok kalabalıklaşıyor.
- Adres: Döğüşbelen, 48800 Köyceğiz/Muğla
- Yol tarifi al >
*Dalyan’a Yakın Gezi ve Tatil Yerleri
-Köyler
12.Çandır Köyü
Burası neresi? Kültürel açıdan oldukça zengin bir yerleşim yeri olan Çandır Köyü, bir kere de olsa uğramanız gereken yerlerden biridir. Yerel halktan, yörükler hakkında detaylı bilgiler öğrenebilir ve kendi kültürlerini anlattıkları Yörük Evi’ni ziyaret edebilirsiniz. Meyve ağaçlarıyla çevrelenen köyün yüksek kısımlarına çıktığınızda, Dalyan’ın etkileyici manzarasıyla karşılaşacaksınız.
Neden gitmeliyim? Kaunos Antik Kenti’ni gezdikten sonra, tekneyle Sülüklü Göl’e ve Çandır Köyü’ne çıkabilirsiniz. Çandır Köyü’nün iskelesinde her zaman gezi tekneleri bulunur ve İztuzu’na giden yatlara hizmet verir. Bu tekneler, Dalyan’a, Çamur banyolarına gidilmesini sağlarlar. İlk etapta, iskeledeki kayalara oyulmuş kovuklar dikkatinizi çekebilir. Bu kovuklar; Kaunos’a yük taşımak için antik limana yanaşan gemilere fener görevi yapmasıyla biliniyor. Nasıl mı? Kovuklara dev ateşler yakılarak tabii ki…
Kaçırmayın! Köyün kadınlarının yaptığı lezzetli gözlemelerin ve yayık ayranını tatmadan kesinlikle dönmeyin!
-Tatil Yerleri
Dalyan’a yakın yerleri, turistik noktaları ve köyleri daha kapsamlı olan Muğla’ya Yakın Gezilecek Yerler yazısında bulabilirsiniz. Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Göcek, Fethiye, Bozburun, Selimiye, Datça, Orhaniye, Milas, Bodrum, Marmaris ve daha pek çok popüler yeri bu yazıda keşfedebilirsiniz.
*Alışveriş
Dalyan’da alışveriş için ilk gideceğiniz yer, Dalyan Çarşı olmalı. Burada; birbirinden taze ve lezzetli ürünler bulabilir, dükkanlarda alışveriş yapabilir ve cafelerde mola verebilirsiniz. Sıra sıra dizilmiş dükkanlarda; kıyafet, takı, çanta, süs eşyaları, seramik objeler ve daha pek çok şeyi bulabilirsiniz. Özellikle Caretta Caretta Kaplumbağa figürlü objelerinin meşhur olduğunu belirtelim.
Dalyan’da her cumartesi kurulan semt pazarlarını da unutmamak gerek. Organik sebze ve meyve, rengarenk baharatlar, şifalı otlar, ev yapımı reçeller, köy peyniri, tereyağı, salça, yoğurt gibi doğal ürünlerin hepsini uygun fiyatlarla buradan satın alabilirsiniz. Ayrıca bir diğer meşhur pazar olan Köyceğiz halk pazarına da gidebilir, pazar alışverişinin yanı sıra gözlemelerin ve köpüklü ayranın tadına bakabilirsiniz. Her pazartesi kurulan bu halk pazarını da unutmayın, bizden söylemesi! Son olarak, bu konu hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için, yakında yazılacak Dalyan Alışveriş adlı yazımızı bekleyin!
*Tarihi Yerler
Dalyan’ın doğal güzelliklerinin yanı sıra, tarihi yapıları ve antik kalıntıları da oldukça göz dolduruyor diyebiliriz. Dalyan’a geldiğiniz zaman; Likya Kaya Mezarları, Kaunos Antik Kenti, Antik Tuzla gibi tarihi yapıları mutlaka görmelisiniz. Daha detaylı bilgi için, hazırlamış olduğumuz Dalyan Tarihi Yerler listemize ışınlanabilirsiniz!
*Yapılacak Şeyler
-Turlar Ve Geziler
- Dalyan Günlük Yemekli Tekne Turu’na katıl!
- İztuzu Plajı Dolmuş Tekne Turu, Dalyan Çamur Banyosuna Dolmuş Tekne Turu ya da Köyceğiz Gölü, Sultaniye Kaplıcası Dolmuş Tekne Turu’na katıl ve dolu dolu bir gün geçir!
- Ekincik Mağarası ve Koyları Tekne Turu’nda keyfin tadını çıkar!
- Köyceğiz Halk Pazarı Tekne Turu’nda güzel vakit geçir!
- Klasik Dalyan Günlük Turu’na katıl ve Dalyan’ı keşfe çık!
-Yapmadan Dönme
- Dalyan’ın en meşhur plajı olan İztuzu Plajı’na git ve Caretta Caretta Kaplumbağalarını yakından gör!
- Sultaniye Kaplıcaların’da şifalı suyu kullan ve hastalıklarına çözüm bul! Çamur banyosu yapmayı da unutma!
- Zor olsa da, Radar Tepesi’ne çık ve Dalyan’ı kuşbakışı seyret!
- Köyceğiz Sığla Ormanı’na git ve doğayla iç içe ol!
- Ekincik Koyu, Kargıcak Koyu ya da Aşı Koyu’na git, manzaranın tadını çıkar ve piknik yaparak güzel vakit geçir!
- Sülüngür Gölü’nün kenarında banklarda otur ve keyifli dakikalar geçir!
- Köyceğiz Gölü’nde birbirinden farklı su sporlarına katıl!
- Yuvarlakçay ya da Toparlar Şelalesi’ne git, soğuk sularında yüz!
- Yakınındaki tatil yerlerine ve köylerine git, yeni yerler keşfet!
*Şehir İçi Ulaşım
Küçük bir tatil beldesi olduğu için, toplu taşıma aracı olarak minibüsler kullanılmakta. Konakladığınız pansiyon ve otellerin çoğu merkeze yakın olduğu için, yürüyerek birçok yere ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak Dalyan’ı dolaşmanın en güzel yolu, bisiklet kiralamaktır. Bunların dışında; dolmuş tekneleri oldukça meşhurdur ve çoğu yere tekneler ile ulaşabiliyorsunuz. Genel olarak, her sabah 10.30’da Kooperatif İskelesi’nden kalkan tekne turlarına katılmalı ve akşam 17.00’ye kadar mükemmel bir gün geçirmeye bakın!