Fethiye Gezi Rehberi
Muğla’nın Bodrum’dan sonra ikinci büyük ilçesi olan Fethiye, eşsiz koyları, berrak plajları ve tarihi kalıntılarıyla Türkiye’nin en popüler tatil yerlerinden biridir. Yaz – kış demeden, yerli ve yabancı pek çok turistin akın ettiği yerlerden biri olup, tüm bu doğal güzellikleriyle kendisine aşık edecek bir potansiyele sahiptir.
Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Saklıkent ve daha pek çok doğal güzelliği himayesinde barındırması bir yana, macera tutkunlarına birçok farklı aktivite sunar… Dalış ve sörf gibi su sporları, kamping, trekking ve en önemlisi yamaç paraşütü yaparak eğlenceye doyacaksınız!
Fethiye Müzesi
Fethiye Müzesi, dönemin kaymakamı Recep Ceylan’ın katkılarıyla 1987 yılında faaliyete geçmiştir. Müzede; Fethiye ve çevresindeki kazı çalışmalarından elde edilen eserler, kronolojik bir sırayla sergileniyor. Arkeolojik ve Etnografya olmak üzere iki bölümden oluşan müze, Roma, Helenistik, Bizans, Tunç ve Arkaik gibi dönemlere ait kalıntıları içerisinde barındırıyor.
Müzenin arkeoloji bölümünde; heykeller, heykel başları, seramik, metal ve cam gibi eşyalar sergilenirken, etnografya bölümünde ise; Fethiye yöresine ait kıyafetler ve eşyalar bulunuyor. Ayrıca etnografya bölümünde bir bahçe yer alıyor ve bu alanda da taş eserler, yazıtlar ve lahit mezarlar sergileniyor.
2.Ölüdeniz
Fethiye denilince, akla kuşkusuz ilk gelen yerlerinden biridir Ölüdeniz. 2006 yılında Dünya’nın en güzel kumsalı seçilmiş ve böylece Fethiye’nin en özel yerlerinden biri konumuna gelmiş diyebiliriz.
Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki kısma sahip olan Ölüdeniz’de, sizi ilk karşılayan kısım ücretsiz olurken, turnikelerden geçtikten sonraki kısım ise ücretli olup, Kumburnu Plajı olarak adlandırılıyor. İstediğiniz kısmı tercih ederek, deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Kaçırmayın! Bu aktivitelerden ilki, kuşkusuz yamaç paraşütüdür. En güzel yamaç paraşütü pistine sahip Babadağ’a çıkıp, eşsiz manzaranın keyifini mutlaka çıkarın! Aynı zamanda tekne, safari, at veya ATV turlarına katılabilir, su sporları ya da doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.
3.Belcekız Plajı
İsmini bir efsaneden alan Belcekız Plajı, sadece Ölüdeniz tekne turlarının başlangıç noktası değil, aynı zamanda yamaç paraşütü yapanların da iniş noktasıdır. Yalnız uyaralım, güneşlenirken ya da yürürken ansızın yanınıza inebilirler. 🙂
Tertemiz denizinde yüzerken, uzun ve altın sarısı kumunda genişlenirken iyi ki burayı gelmişim diyeceksiniz! Dahası yamaç paraşütünü izlemek yerine, sizde onlara katılabilirsiniz. Ayrıca yelken, sörf, jetski gibi su sporları da yapabilirsiniz.
Uyarı! Denizi, dalgalı ve derin olduğu için çocuklu aileler ya da yüzme bilmeyenler bu konuda önlemlerini muhakkak almalılar.
4.Çalış Plajı
Fethiye merkeze çok yakın bir konumda yer alan Çalış Plajı’na, ister yürüyerek ister dolmuşla gidin. Birkaç dakika içerisinde hemen varacak olmanız, sizin için güzel bir avantaj niteliğinde. Fethiye’nin en bilinen plajlarından biri olmasıyla birlikte, gün batımının en güzel burada izlendiği biliniyor.
Kaçırmayın! Özellikle gece hayatının daha canlı ve aktif olmasına çok şaşıracaksınız. Canlı müzik eşliğinde sahilde otururken, romantik dakikalar yaşayacağınızdan fazlasıyla eminiz.
5.İnlice Halk Plajı
Eskiden kamp alanı olarak kullanılan İnlice Halk Plajı’nda, zaman zaman yine çadırlara denk gelebilirsiniz. Çam kokuları eşliğinde yemyeşil bir doğaya hakim olan plaj, oldukça büyüktür. Zaten plajdan daha çok mesire alanı olarak kullanıldığı bir gerçek. Bir yanda piknik ya da mangal yapan insanlar, diğer yandan plajın tadını çıkaran insanlar görebilirsiniz. Yol üzerinde bulunması itibariyle, diğer plajlara göre çok kalabalık değildir. Bu nedenle, kalabalıktan hoşlanmayanlar için ideal bir noktadır.
Uyarı! Plajın kumu sert olduğu için, yanınızda bir deniz ayakkabısı bulundurmanızda fayda var. Denizide dalgalı olup, bazı kısımları sığ, bazı kısımları ise derindir. Yüzmeyi çok iyi bilmeyenler ve çocuklu aileler, bu konuda önlem almayı unutmamalı!
6.Kıdrak Plajı
Aynı isimle bir koya da sahip olan plaj, Kıdrak Tabiat Parkı içerisinde yer alıyor. Parka geldiğinizde; ister mesire alanında piknik veya kamp yapın, ister plajda güneşlenip yüzün. Birbirinden farklı ağaç türleriyle kaplı bu alanda, birçok hayvan çeşidine de rastlayacağınızı ekleyelim.
Uyarı! Denizde çakıl taşları bulunduğu için, eğer rahatsız olurum derseniz, mutlaka yanınızda deniz ayakkabısı getirin! Bir ek bilgi daha; denizin dalgalı olduğunu da unutmadan söyleyelim..
7.Karaot Plajı
Yanıklar Köyü’nde yer alan Karaot Plajı, bakir kalmış nadir doğal güzelliklerden biridir. Sessizlik, sakinlik ve huzuru arayanların adresidir bile diyebiliriz. Etrafında bulunan bahçeler ve kerpiç evlerle, Yanıklar Köyü’nün de o muhteşem yapısını yakından göreceksiniz.
Plajda Caretta Caretta kaplumbağaları yaşadığı için, sit alanı olarak belirlenmiş ve geldiğinizde onlardan birine rastlamanız oldukça mümkün gözüküyor.
8.Kuleli Plajı
Yerli ve yabancı birçok turist tarafından tercih edilen Kuleli Plajı, aynı isme sahip koyun plajıdır. Doğayla iç içe kalmayı arzu edenlerin adresi olan plaj, adeta bir kaçış noktasıdır. Fethiye merkeze oldukça yakın bir konumda yer alması da, sürekli olarak tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden.
Denizinin dalgasız ve temiz olmasından ziyade, sizi en çok sakinliği etkileyecek. Stresten kurtulmak, biraz olsun dertlerden arınmak hatta kalabalıktan, kargaşadan uzaklaşmak için kesinlikle en iyi yerlerden biridir.
9.Akmaz Plajı
Fethiye merkeze oldukça yakın mesafede yer aldığı için, yöre halkı tarafından daha sık tercih edilen plajlardan biri Akmaz Plajı‘dır. Ağaçlarla çevrili bir yer olması, rahat rahat gölgelenmenizi sağlayacak ve isterseniz bu alanda mangal ya da piknik yapabilirsiniz.
Denizinin dalgasız olması hem çocuklu aileler hem de yüzme konusunda endişesi olanlar için mükemmel bir özelliktir.
10.Karataş Plajı
Çalış Plajı’nın hemen yanında yer alan Karataş Plajı, sessiz ve sakinlik arayanların bir numaralı adresidir. Plajda, Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtladığı biliniyor ve sırf bu yüzden bile daha sık ziyaret ediliyor.
*Ulusal Ve Milli Parklar
11.Saklıkent Kanyonu Milli Parkı
Fethiye’ye 45 km uzaklıkta yer alan Saklıkent Kanyonu Milli Parkı, olağanüstü bir doğa güzelliğe sahip. Büyük kayaların arasında yürüyüş yapmak, size oldukça farklı bir deneyim kazandıracak. Tahta köprüden yürüyerek başlayacağınız bu maceraya, buz gibi akan suyuyla bir vadi katılacak. Yalnız, köprüde yürümek sizi korkutmasın, kayalıklara demir çubuklarla tutturulduğu için gerçekten sağlam bir yapıdadır. Biraz daha yürüdükten sonra, vadinin peşine minik bir ada sizleri karşılıyor.
Su sesi eşliğinde yürümek ve bu muhteşem manzaraya tanıklık etmek… Sadece manzaraya hayran olmayacaksınız, içerisinde yapılan birçok farklı aktiviteye de bayılacaksınız. Rafting, zipline, bungee jumping, trekking ve doğa yürüyüşleri gibi daha pek çok aktiviteye katılma şansınız var!
Uyarı! Kanyonda yürürken, su akışı ve kayalardan dolayı zorlanabilirsiniz. Bu yüzden, lastik ayakkabınızı yanınıza almayı unutmayın! Ayrıca yedek bir kıyafet veya deniz kıyafetlerinizi de eklemeyi unutmayın! Fazlasıyla ıslanacaksınız. 🙂
12.Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı
Yanıklar Köyü’nde yer alan Yeşil Vadi, Fethiye’nin en güzel kamp alanlarından biridir. Yeşil Çayı’n ve ağaçların üzerine kurulu olan çadırları gördüğünüzde, kesinlikle nutkunuz tutulacak! Çelik halatlarla tutturuluş bu çadırlara, ahşap merdivenlerden çıkarak ulaşıyorsunuz ve işte o zaman tatilin keyfini çıkarmaya başlıyorsunuz.
Doğayla iç içe kalmak için en ideal noktalardan biri olan Yeşil Vadi’ye, gelmek için sebep çok… İster kamp yapın ister ağaçların üzerine kurulmuş salıncaklarda sallanın. Çadırlarınızı ya suyun üzerine ya da ağaçların üzerine, nereye isterseniz oraya kurun. Kano kiralayarak, suyun üzerinde bir gezintiye çıkabilirsiniz. Tüm bunların dışında; piknik yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir veya muhteşem su eşliğinde sakince kafanızı dinleyebilirsiniz.
13.Ömer Eşen ( Küçük Kargı) Tabiat Parkı
Ömer Eşen Tabiat Parkı, bir diğer adıyla bilinen Küçük Kargı Tabiat Parkı, farklı ağaç türleriyle çevrelenmiş doğal yerlerden biridir. Farklı ağaç türlerinin yanı sıra çokça sayıda hayvan çeşidine de rastlamanız mümkün.
Parkın içerisinde konaklama ve restoran gibi işletmelerin olması her açıdan işinize yarayacak. Ayrıca trekking ya da piknik yapabilir, çimlere uzanarak kitap okuyabilir, top oynayabilir, bisiklet sürebilir ve bolca fotoğraf çekebilirsiniz.
14.Gizlikent Şelalesi
Fethiye’ye 47 km uzaklıkta konumlanan Gizlikent Şelalesi, Saklıkent’e oldukça yakın bir mesafede olduğu için bir taşta iki kuş vurmuş olacaksınız. Ancak şelaleye ulaşmak öyle kolay değil maalesef. Uzun ve zorlu bir yürüyüş sonrasında ulaşacak fakat ulaştığınızda karşılaştığınız manzara sizi kendinize fazlasıyla getirecek. Zaten soğuk suyuyla temas ettiğinizde, ister istemez kendinize geleceksiniz!
Uyarı! Şelaleye ulaşmak için merdivenlerden inmeniz gerekecek ve bu konuda biraz zorlanabilirsiniz. Ayrıca zaman zaman şelaleye akan suyla da karşılaşacağınız için, ya plaj ayakkabısı ya da rahat bir ayakkabı yanınızda mutlaka olsun!
15.Kayaköy
Kayaköy tam bir asır önce terkedilmiş bir Rum Köyü’dür. Fethiye’nin bir mahallesi konumunda olan Kayaköy, Fethiye merkeze yaklaşık 20 dakika mesafededir ve Ovacık Mahallesi’ne de çok yakındır. Barlarıyla ünlü Hisarönü’ne ise sadece 5 kilometre mesafededir.
*Koylar
16.Kelebekler Vadisi
Fethiye denilince akla ilk gelen yerlerden biri de kuşkusuz Kelebekler Vadisi’dir. Masmavi denizi ve yemyeşil doğasının yanı sıra 80’den fazla kelebek türünü himayesinde barındırmasıyla, adeta cennet gibi bir yerdir. Etrafındaki bitki çeşitliliği ile harika manzarasıyla herkesi büyüleyen Kelebekler Vadisi, tatilcilerin eve dönmeden mutlaka uğradığı bir noktadır.
Burada yapılacak o kadar çok şey var ki… İlk olarak düzenlenen tekne turlarından başlayalım; Şövalye Adası, Samanlık, Hillside, Akvaryum, Dalyan, Kızılada ve Çalış Plajı gibi daha pek çok rotayı, tekne turlarına katıldığınızda bizzat görebilirsiniz. Buna ek olarak, trekking ya da tırmanış gibi aktivitelere de katılabilirsiniz. Ayrıca kamp alanlarının bulunuyor olması da, doğa ve macera tutkunlarının beklediği bir bilgi olsa gerek. İster bungalov evlerde kalın ister kamp alanında bir çadır kurun… Nasılsa ihtiyacınız olan her şeye sahipsiniz!
Uyarı! Trekking yaparken, yosunlanmış kayalıklara dikkat edin ayağınız kayabilir! Vadideki kelebeklere yakından şahit olacağınız için, gürültü yapmamaya özen gösterin!
17.Kabak Koyu
Fethiye’ye 33 km mesafede yer alan Kabak Koyu, Fethiye’nin en güzel koylarından biri olma özelliğine sahip. Yine doğa severleri ve macera tutkunlarını bir araya getiren Kabak Koyu, mükemmel manzarası ile gözlerinizin pasını silecek. Ancak bu güzelliğe ulaşmak bir hayli zor…
Öncelikli olarak, tekne turlarına katılıp buraya gelebilirsiniz ki bu en kolay çözüm. Özel aracınızla Uzunyurt Köyü’ne kadar gelirseniz, bir yerden sonra park edip yürüyerek koya inmeniz gerekecek. Ancak aşağıya inilen yol biraz engebeli olduğu için, bu evrede macera ve adrenalin tutkunlarının devreye girdiğini söyleyebiliriz. Bir diğer seçenek olarak da minibüsleri tercih edebilirsiniz ama bu hepsinden daha zor sanki. 🙂 Engebeli ve dar yollara sahip olduğundan, maalesef çokça kez zıplıyorsunuz.
18.Katrancı Koyu
Fethiye’ye 16 km mesafede bulunan Katrancı Koyu, bir tabiat parkı içerisinde yer alıyor. Park üç ana bölgeden oluşuyor ve ilk koyu genelde günübirlik gelenler tercih ediyor. İkinci koyu; kamp yapmak isteyenler tercih ederken, diğer koyu ise; piknik yapmak isteyenler tercih ediyor.
19.Günlüklü Koyu
Fethiye’ye 17 km mesafede bulunan Günlüklü Koyu, Küçük Kargı Tabiat Parkı’nın içerisinde yer alıyor. İsmini, bölgedeki Günlük ağaçlarından aldığı ve aynı zamanda bu ağaçların ilaç ve parfüm yapımında da kullanıldığı biliniyor. Koya geldiğiniz zaman, ilk etapta burnunuza o eşsiz kokular yayılacak…
20.Turunç Pınarı Koyu
İsmini çevresindeki turunç ağaçlarından alan koya, sadece teknelerle ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Turunç Pınarı Koyu etrafında sadece turunç ağaçları yok! Çam, zeytin, sandal, defne, pınar ve daha pek çok farklı ağaçla çevrili, yemyeşil bir alan; buna birde masmavi bir deniz ekleyin…
21.Fethiye Darboğaz Koyu
Kayaköy mahallesinde konumlanan Darboğaz Koyu, bakir kalmış nadir güzellikler arasında yer alıyor. Koya ulaşmak için, belli bir yere kadar araçla gelebilirsiniz ancak sonra aracı park edip, patika yoldan yürümeniz gerekecek. Eğer bunu zorlu bir işlem olarak düşünüyorsanız, teknelerle daha kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Zaten karayoluyla ulaşımı olmadığı için, bu denli doğal kalmış ve çoğu kişi tarafından bilinmiyor.
Kalabalığı sevmiyorsanız ve biraz olsun yalnız kalmak, kafa dinlemek istiyorsanız, adres belli!
22.Büyük Boncuklu Koyu
Keçiler mahallesinde yer alan Büyük Boncuklu Koyu, çeşit çeşit ağaçlarla çevrili doğa harikası bir yerdir. İsmini, denizin içindeki çakıl taşlarının boncuk gibi gözükmesinden dolayı aldığı söyleniyor.
Koyda sadece yüzüp güneşlenmeyecek, yürüyüş yapacak hatta mangal yakıp piknik de yapabileceksiniz. Aynı zamanda bisiklet parkurlarının olması da, farklı bir aktivite yapmanızı sağlayacak nitelikte. Özellikle çocuklu aileleri sevindirecek bir bilgi daha; çocuk oyun alanları ve yürüyüş parkurları da burada mevcut!
Uyarı! Köpekbalıklarının ürüme alanlarından birisi olduğu için, denize girerken dikkat etmeniz gerek! Saldırgan değillerdir ancak tedbirli olmakta fayda var. Akşam 20.00’den sonra, denize girmenin yasak olduğunu da unutmadan söyleyelim.
23.Dalaman Çayı
Dalaman ilçe sınırlarında yer alan Dalaman Çayı’na, Fethiye köylerinden kalkan otobüslerle de çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Rafting sporu için en uygun yerlerden biri olmasından dolayı, yerli ve yabancı birçok turist tarafından akın edildiği bir gerçektir. Sırf bu spor için gelmek isteyenlere, zorluk derecesinin çok yüksek olduğunu söylemeden geçmeyelim.
Sadece rafting değil, aynı zamanda birçok farklı aktivitelere de yer veren bu doğal güzelliğe hayran olmamak elde değil. Hem dinlenip huzur bulacaksınız hem de su sporlarına katılarak adrenalin dolu bir gün geçireceksiniz. Yeşillik ve mavilik içerisinde, keyifli dakikalar geçirmek ve rafting yaparak maceraya atılmak isterseniz, listenize burayı ekleyin!
*Adalar
24.Gemiler Adası (Gemile Adası)
Gemiler Adası, bir diğer adıyla Gemile Adası, tekne turlarının vazgeçilmez adreslerindendir. Adaya da zaten sadece teknelerle ulaşım sağlayabiliyorsunuz. O yüzden Ölüdeniz ya da Gemiler Plajı’ndan kalkan tekne turlarına katılın ve hemen adayı keşfedin!
Geçmiş dönemlerde adanın ismi Aya Nikola Adası’ydı ve Bizans döneminde önemli dini merkezler arasında yer alıyordu. Sadece Hristiyanların Kudüs’e giderken uğradıkları bir yer değil, aynı zamanda denizcilerin de adadaki kiliselere uğrayıp dua ettikleri bir yerdi. Ayrıca adada; kilise, şapel, ev, depo, mezar ve sarnıçlar yer alıyordu.
Geçmiş tarihten izler taşımasının yanı sıra koy ve plaja yer vermesi de sizleri fazlasıyla etkisi altına alacak. Denizin berrak ve tertemiz olması, adanın neden bu kadar popüler olduğunu bir kez daha açıklıyor. Hem tarihi kalıntıları keşfedin hem de manzaraya karşı harika bir tatile devam edin!
25.Şövalye Adası (Fethiye Adası)
Şövalye Adası, bir diğer adıyla da bilinen Fethiye Adası, içerisinde yerleşim yeri bulunan tek adadır. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından fazlasıyla rağbet gören adaya, deniz yoluyla kolaylıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.
Zamanında, Rodos Şövalyeleri yerleşim yeri olarak bu adayı kullanmış ve adanın ismini bu şövalyelerden aldığı bilinmektedir. Rodos Şövalyeleri’nin yaptırdığı kalenin kalıntılarına, günümüzde hala rastlayabilmeniz mümkün. Ayrıca ada, farklı birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bunun izlerini de hala içerisinde taşır.
26.Oniki Adalar
Oniki Adalar; Yassıca Adalar, Hamam Koyu, Kurşunlu Koyu, Tersane Adası, Bedri Rahmi Koyu, Yavansu, Göcek Adası, Boynuzbükü, Göbün Koyu, Domuz Adası, Zeytin Adası ve Kızıl Ada’nın bütünüdür. Tekne turlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olup, pek çok turistin ilgi odağıdır. Hem Göcek’ten hem de Fethiye’den günübirlik tekne turlarına katılarak, her birini keşfetme şansı elde edebilirsiniz.
*Aqua Parklar
27.Ölüdeniz Water World
Çocuklarınızla eğlenebileceğiniz yerlerden olan Ölüdeniz Water World, su kaydıraklarıyla, havuzlarıyla sizi mest edecek türden. Sadece bunlar yok tabii ki! İçerisinde restoran ve market olmasının yanı sıra çeşitli organizasyonlara ve etkinliklere de yer verdiğini belirtmeliyiz.
28.Bubble Sea Park
Çeşitli pistlerle tasarlanmış bir yer olan Bubble Sea Park, çocuklarınızla harika vakit geçireceğiniz bir yerdir. Yumuşak zemine dizayn edilmiş bu muhteşem konsepte, sadece çocuklar değil siz yetişkinlerde bayılacaksınız. Hava yataklarından suya atlamak mükemmel olsa gerek! Ayrıca yüzüp eğlenmenin dışında, piknik ve mangal da yapabiliyorsunuz.
29.Sultans Aqua City
İçerisinde; su kaydırakları, çocuk ve yetişkin havuzlarının yanı sıra restoran, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları gibi daha pek çok şey mevcuttur.
*Fethiye’ye Yakın Gezi ve Tatil Yerleri
30.Dalaman
Tatil yerleri arasında en çok tercih edilen yerlerden biriside Dalaman’dır. Doğal güzellikleriyle fazlasıyla beğeni toplayan Dalaman, adeta bir turizm cennetidir. Koyları ve plajları dışında, birçok tarihi kalıntıya da yer veren bu yeri mutlaka keşfetmelisiniz. Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış ve her birinin izlerini bünyesinde taşımış Dalaman’a gidip daha yakından bu yerleri keşfedin!
31.Göcek
Türkiye’de mavi yolculuk denilince, akla ilk gelen isimlerden biri olan Göcek, muhteşem bir yerdir. Özellikle büyük şehirlerin kargaşasından, trafiğinden, gürültüsünden, kalabalığından kaçmak için buraya akın edenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Küçük, sessiz, sakin ve huzur dolu bir tatil geçirmeniz için doğru tercihtir..
32.Dalyan
El değmemiş ve yemyeşil doğası, tertemiz ve masmavi deniziyle bakir kalmış güzelliklerden biri olan Dalyan, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’i birleştiren bir kanal üzerinde yer alıyor. Tarihi yapısıyla da gönülleri fetheden Dalyan’a geldiğinizde, İztuzu Plajı, Kaunos Antik Kenti ve daha fazlasını mutlaka görmelisiniz.
33.Ortaca
Ortaca, Fethiye ve Marmaris’in ortasında yer aldığı için, bu ismi almıştır. El değmemiş doğal güzelliklerden biri de süphesiz ki Ortaca’dır. Özellikle hala gelenek ve göreneklerine bağlı kalınması, sizleri hayrete düşerecek ve biraz da nostalji yapmanızı sağlayacak. Sıcacık, samimi atmosferiyle sizleri kendine hayran bırakacak Ortaca’ya mutlaka gelmenizi tavsiye ediyoruz.
34.Babadağ
Yamaç paraşütü denilince akla tabii ki Babadağ gelir. Ölüdeniz’in hemen arkasında yer alan Babadağ, yamaç paraşütünün yapıldığı alandır. Birbirinden farklı bitki örtüsü ve orman alanlarıyla da sizi fazlasıyla etkileyeceğinden eminiz. Ayrıca sadece yamaç paraşütü yapıldığını düşünmeyin! Jeep safari turlarına katılabilir aynı zamanda teleferiğe de çıkabilirsiniz. Üstelik burada yer alan restoranlardan birine oturup, harika manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
35.Karaağaç Alınca Köyü
Likya yolu üzerinde yer alan Karaağaç Alınca Köyü, kafa dinlenmelik bir yerdir. Özellikle Likya yolunu yürüyenlerin daha sık tercih ettiği noktalardan biridir. İçerisinde bulunan kamp hizmetlerinden dilediğiniz gibi yararlanabilir ve eşsiz manzaranın büyüsüne kapılabilirsiniz.
36.Yanıklar Köyü
Fethiye’ye 15 km mesafede yer alan Yanıklar Köyü, doğayla baş başa kalmak için muhteşem noktalardan biridir. İçerisinde; plaj, göl, otel ve daha pek çok şeyi barındırmasıyla diğer köyler arasından sıyrılmayı başarmış. Aynı zamanda yürüyüş ve bisiklet parkurlarının da köyde yer alması, ayrı bir hoşunuza gidecek. 🙂
37.Yeşil Üzümlü Köyü
Fethiye’ye 23 km uzaklıkta konumlanan Yeşil Üzümlü Köyü, şirin mi şirin küçük mü küçük bir köy… Köyde; el yapımı şarapların ve el dokuma kumaşların üretilmesi çok meşhurdur. Özellikle şal, fular, eşarp, masa örtüsü ve buna benzer daha pek çok şeyin üretildiğini görebilirsiniz. Buraya uğradığınızda, belki de köyde düzenlenen bir festivale denk gelebilir ve gönlünüzce eğlenebilirsiniz.
38.Yediburunlar Köyü
Yedi burundan oluşan bir koyun tepesinde yer alan Yediburunlar Köyü, Likya yolu içerisinde konumlanıyor. Geçmiş tarihte Kutsal Burun olarak da adlandırılan köyde, daha çok Likya Yolu yürüyüşçülerini görmek mümkün. Fazlasıyla sessiz ve sakin olan köy, size huzur dolu zamanlar yaşatacak.
Gece Hayatı
Birbirinden eğlenceli gece kulüpleri, barları, canlı müzik mekanları ve restoranlarıyla göz dolduran Fethiye’de, gece hayatı da bir başka güzeldir. Gündüzleri zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bu doğru, fakat bunun gece hayatı için de geçerli olduğunu çok geçmeden fark edeceksiniz.
Yapmadan Dönme
- Fethiye Müzesi’nde, yörenin tarihini ve kültürünü öğren!
- Mutlaka Ölüdeniz’e git ve yamaç paraşütü yap!
- Kelebekler Vadisi’nde manzaranın tadını çıkar!
- Çalış Plajı’nda gün batımını seyret!
- Saklıkent Milli Parkı’na git ve heyecan dolu bir safari turuna katıl!
- Yeşil Vadi’de kamp yapmayı unutma!
- Dalaman Çayı’nda rafting yap!
- Vaktin varsa mutlaka tekne turlarına katıl!
Şehir İçi Ulaşım
Fethiye’nin şehir içi ulaşımında; taksi, dolmuş ve otobüs gibi araçları kullanabilirsiniz. Otobüsler genelde 06.30 – 19.00 saatleri arasında çalışmakta. Ayrıca yaz aylarında, deniz otobüslerini de kullanmanız mümkün.