Mavi Yeşil Cennet : Akçakoca
Akçakoca, Batı Karadeniz bölgesinde Düzce iline bağlı ilçedir. Düzce ilinde gezilecek yerler arasında en çok gezilmeyi hak eden yerlerden biri de Akçakoca’dır. Masum bir duruş, temiz ve saf mimariler ve tabi ki kendine has güzelliklerle dolu bir yerdir Akçakoca…
Karadeniz güzelliklerini en iyi şekilde yansıtan Akçakoca, her yönüyle incelenmesi gerekiyor. Gerek denizi, balığı, tarihi ve turistik yerleri bakımından ve gerekse de modern yapılanması bakımından şehrin en güzel yerlerinden biridir.
Karadeniz’in batı ucundan Anadolu’ya doğru uzanan bir konumda olan Akçakoca, İstanbul-Ankara yolu üzerinde bulunurken, yeşil ve mavinin tüm renk tonlarını bir arada sunan bir konuma sahiptir. Deniz, kum ve güneş üçlüsünden yararlanmak isteyenler için de ideal olan bu yer, şehrin önemli bir noktası olduğundan turizm dünyasının dikkatlerini üzerine çekmektedir.
Dinlenmek, tatilin keyfini yakalamak ve diğer yaz eğlencelerine ortak olmak adına görmenizi önerdiğimiz bu yer ile hayal ettiğinizden çok daha güzel zaman geçireceksiniz.
Coğrafi konumundan dolayı zengin bir bitkisel çeşitliliğe sahip. Kendi topraklarından doğan Melen Çayı Havzası içinde yer alıyor. Akçakoca’da 40 km’lik kumsalda, tertemiz bir deniz ve tane tane kum bulacaksınız.
Görülmesi Gereken Yerler
Ceneviz Kalesi
Akçakoca Kalesi, şehir merkezinin 3 km kadar batısında, yüksek bir falezin kıyısında inşa edilmiştir. Ceneviz Ticaret Yolu üzerindeki önemli duraklardan biridir. UNESCO, 2013’te kaleyi Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil etmiştir.
Akçakoca Evleri
Farklı mimari özellikler taşıyan Akçakoca evleri, geçmişin bugünkü temsilcileri gibiler. Bu evlerde yaşayan insanlar zaman içerisinde değişse de, yaşam biçimlerini değiştirmemişler..
Orhan Gazi Okulu
1928’de Atatürk tarafından yaptırılan Orhan Gazi Okulu Akçakoca’da en dikkat çeken yer. Burası Cumhuriyet döneminin ilk okul binalarından. Bu nedenle özel bir anlamı var. Okul mimari olarak Ankara’daki Meclis Binası’nın kopyası gibi. Bir dönem burada Rıfat Ilgaz öğretmenlik ve halk eğitim müdürlüğü de yapmıştır.
Soyat Yalıyar Kayalar
Tam manasıyla bir deniz kenti olan Akçakoca’dea, Karadeniz’in heybetli dalgaları tarafından oluşturulmuş pek çok yalıyar bulunmakta… Bunların en yükseği Ceneviz Kalesi ile Değirmenağzı arasında yer alan 30 metre yükseklikteki Soyat Yalıyarları… Soyat Yalıyarı, ‘Fok Kayaları’ olarak anılmakta… Bunun sebebi ise kıyı boyunca bünyesinde pek çok mağara barındırması…
Hemşin Köyü Camii
1877 yılında Osmanlı-Rus Savaşı’nın ardından Artvin’den gelen Hemşinlilerin kurduğu Hemşin Köyü’nde yer alan Hemşin Köyü Camii, çantı tekniğiyle yapılan ve 150 yılı aşkın geçmişiyle öne çıkan bir değer. Hemşin Köyü Camii’nin birinci katında taş işçiliği örneği, ikinci katında ise çantı tekniği kullanılmış. Minaresinin de ahşap olduğu Hemşin Köyü Camii, mihrabı, minberi ve tavan işçiliği ile ziyaret edilmesi gereken yerlerden…
Fakıllı Mağarası
Fakıllı Mağarası, Kültür ve Tabiat Varlığı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından birinci derece sit alanı olarak ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Damlataş özelliği taşıyan mağaranın ancak üçte biri ziyarete açılmıştır. Mağaranın astım ve nefes darlığı hastalıklarına iyi geldiğine dair bir inanış vardır. Dikit ve sarkıtlardan oluşan mağaranın sadece 350 metrekaresi ziyarete açılmış…