Türkiye’nin Gizli Saklı Kalmış Koyları
Türkiye’nin pek çok noktasında yer alan gizli kalmış koyları, adeta görsel bir şölen sunuyor. Keşfedilmeyi bekleyen koyların birçoğu sakin suları ve el değmemiş doğası ile dikkat çekiyor. Özellikle Ege Bölgesi’nde geniş yer kaplayan koylar, yaz aylarında ziyaretçilerin kalabalıktan kaçtığı sakin bölgeler arasında.
Delikli Koy – Çeşme, İzmir
Türkiye’nin popüler tatil merkezleri arasında yer alan Çeşme, pek çok gizli kalmış güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Delikli Koy da bu güzelliklerden sadece biri. Çeşme denildiğinde herkes, üzerinde bir beach club olmayan koy bulmanın imkansız olduğunu düşünüyor. Delikli Koy, el değmemiş ve doğal yapısı ile sizi çok şaşırtacak. Henüz çok kalabalık olmayan Delikli Koy, tertemiz plajı ve serin suları ile görenleri kendine hayran bırakıyor.
Boyabağı Koyu – Karaburun, İzmir
İzmir’in sakin kalmış ilçelerinin başında Karaburun geliyor. Böylesine sakin bir bölgeye güzellik katan ise Boyabağı Koyu oluyor. Turkuaz rengi ile insanı kendine çeken Boyabağı Koyu, Kösedere köyünün plajı olarak biliniyor. Zeytin ağaçları arasında kalan bu koyu gördüğünüzde hayran kalabilirsiniz. Hazır yolunuz İzmir’e düşmüşken şehre özgü lezzetleri yerinde tatmanın tam zamanı.
Cennet Koyu – Bodrum, Muğla
Göltürkbükü yakınlarında yer alan Cennet Koyu, etrafında hareketlenmeler başlayan güzelliklerden biri. Her ne kadar keşfedilmiş olsa da, Cennet Koyu hala sakinliğini korumaya devam ediyor. Mavi tura çıkan teknelerin uğrak mekanı olan bu koyu dilerseniz günübirlik olarak da ziyaret edebilirsiniz.
Gideros Koyu – Cide, Kastamonu
Doğal güzelliği ve henüz keşfedilmemiş oluşu ile bilinen Gideros Koyu, Kastamonu Cide’de. Çam, meşe ve kayın ağaçlarının arasında gizlenen bu koy, Karadeniz’in keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerinden sadece biri. Gideros Koyu’nda denize girebilir ve doğayla bütünleşebilirsiniz. Aynı zamanda koy etrafında yer alan restoranların lezzetli balıklarından tatmayı unutmayın.
Phaselis Koyu – Kemer, Antalya
Phaselis Koyu’nu diğerlerinden ayıran en önemli özelliği, sizi antik kent manzarası ile karşılıyor olması. Phaselis Koyu, dağ ve orman manzarası ile ziyaretçilerine huzur dolu bir atmosfer sunuyor. Burada hem denizin tadını çıkarabilir hem de tarihi güzellikleri ziyaret edebilirsiniz.
Gereme Koyu – Datça, Muğla
Ege’deki en uç nokta Datça ve Ege ile Akdeniz’in birleştiği burun Knidos. Kızlan Köyü’ndeki Gereme Koyu, Datça’da Akdeniz’e değil Ege Denizi’ne girebileceğiniz koylardan. Burada tesis yok o yüzden yanınızda yiyecek içecek götürmekte fayda var. Denizi de kumsalı da taşlık ve koya çıkan toprak yol biraz bozuk.
Boğsak Koyu – Silifke, Mersin
Koy, Antalya-Mersin karayolu üzerinde Silifke ilçesi sınırları içinde Yeşilovacık mahallesinde yer alır. Koy içinde bungalovlar, çadır alanları, dalış okulu bulunmaktadır. Boğsak Koyu’nun karşısında yer alan Boğsak Adası üzerinde yerleşim yoktur.
Kabak Koyu – Fethiye, Muğla
Fethiye’nin Faralya köyünde konumlanan Kabak Koyu, ulaşması zor güzellikler arasında yer alıyor. Her ne kadar ulaşım meşakkatli olsa da, sonunda sizi bekleyen mavi ile yeşilin uyumuna bayılacaksınız. Kabak Koyu’na dik bir yoldan yürüyerek ulaşabilir ya da bölgeden araç kiralayabilirsiniz.